Grunnsystem

Plattform for alarmmottak som skal benyttes i hele kommunen.

I størst mulig grad trådløst system og trådløse sensorer.

Varslinger som går til de ansattes smarttelfoner/ Ipader. Alle ansatte vil gå rundt med, og aktivt bruke smarttelefoner.

Varsling til den som skal ha oppdraget.

Det som skal journalføres går rett inn i el. Journal/ Profil.

Oversikt over hva som er planlagt standard for alle leiligheter

Det er mulig å avstille alle sensorer digitalt, selv om de er satt opp i leilighetene.

- Knapp til å trykke på ved behov for hjelp, enten som smykke rundt hals, på armen eller annen løsning ved behov. Viser hvor på huset beboer er når de trykker på knappen.

- Kamera som nattevakter skal gjøre tilsyn på i stedet for å gå inn i leilighet. Tilsynene kommer som alarmer på nattevaktenes telefoner og kameraet lukker seg automatisk 1 minutt etter at det er åpnet. Dette er for ikke å vekke og skremme beboere som sover. Det åpnes også for å kunne gjøre kameratilsyn på samme måte hvis andre alarmer går fra leiligheta. Nattevaktene vil gå inn der de skal utføre arbeidsoppgaver på natt som vanlig. De vil også gå inn der det er behov for ekstra tilsyn som ikke kan gjøres via kamera.

- Dørlåser som gjør at beboere bare kommer seg inn i egen leilighet. Dørlåsene åpner seg automatisk ved utløst brannalarm.

 

Oversikt over hva som er planlagt standard for alle rom

Det er mulig å avstille alle sensorer digitalt, selv om de er satt opp i rommene.

- Knapp til å trykke på ved behov for hjelp, enten som smykke rundt hals, på armen eller annen løsning ved behov. Viser hvor på huset beboer er når de trykker på knappen.

- Alarmknapp på vegg slik at bl.a pårørende kan påkalle hjelp.

- Sensor som skal registrere hvis beboer har falt. Denne sensoren har mulighet for å bygges ut i fht hva den varsler om.

- Kamera som nattevakter skal gjøre tilsyn på i stedet for å gå inn på rommet. Tilsynene kommer som alarmer på nattevaktenes telefoner og kameraet lukker seg automatisk 1 minutt etter at det er åpnet. Dette er for ikke å vekke og skremme beboere som sover. Det åpnes også for å kunne gjøre kameratilsyn på samme måte hvis andre alarmer går fra rommet. Nattevaktene vil gå inn i rommene der de skal utføre arbeidsoppgaver på natt som vanlig. De vil også gå inn på rom der det er behov for ekstra tilsyn som ikke kan gjøres via kamera.

- Dørlåser som gjør at beboere bare kommer seg inn på sitt eget rom. Dørlåsene åpner seg automatisk ved utløst brannalarm.

Oversikt over muligheter ut fra individuelle behov

- Alarm ved åpning av romdør, mulighet for å styre når på døgnet den skal være aktiv.

- Sengealarm når beboer forlater senga, f.eks for å forebygge fall ved stor fallfare.

- Vandrealarm, f.eks for å varsle når noen går ut hoveddøra som ikke er i stand til å kle seg etter vær eller å finne fram alene ute.

- IR-,amera (Roommate/ sengekamera) som sender alarm ut fra individuelt oppsett.

- Alarm hvis det blir fukt i seng.

- Epilepsialarm

- Påkalling av hjelp og posisjonering utenfor bygg via GPS

Det skjer mye i utviklingen av teknologi for helsesektoren, og vi ønsker fortløpende å ta i bruk hensiktsmessig teknologi.

Lovverk

Sensorer som varsler passivt, dvs sender automatisk alarm ved en handling eller manglende handling, betegnes som inngripende teknologi og krever samtykke for iverksettelse. Hvis en beboer vurderes til ikke å inneha samtykkekompetanse i forhold til teknologien, men samtidig ikke motsetter seg bruken av det, kan det fattes vedtak om bruk av teknologien i samråd med pårørende. Pårørende har ikke lov å samtykke på vegne av beboeren, men kan gi uttrykk for om de tror beboeren ville samtykket til bruk av teknologien.

Kontaktinformasjon

Ved spørsmål, innspill, ønske om å vite mer eller annet kan Anette Samuelsen kontaktes på tlf 905 72 917 eller mail anette.samuelsen@lyngen,kommune.no