Fredag 06.11.20 ble det påvist smitte hos tre ungdommer i Storfjord, to ungdommer og to utenlandske arbeidere i Balsfjord. Ingen i Lyngen. Disse har fått beskjed, er i isolasjon og har vært i karantene siden de fikk beskjed eller ble testet onsdag/torsdag denne uka. Deres nærkontakter er også satt i karantene i 10 dager.

 

Siden torsdag 05.11.20 er det tatt rundt 280 tester i Lyngen, Balsfjord og Storfjord, og så langt er det altså 7 positive (ingen i Lyngen) og 170 negativ. Vi venter fortsatt svar på resterende, som kommer senest i morgen. Kriseledelsene og smitteteamene har god kontroll på situasjonen.

 

Mange lurer på hva en nærkontakt er:

  • Du har hatt fysisk kontakt de siste 48 timene med en person med påvist smitte
  • Du har vært nærmere enn 2 meter i mer enn 15 min eller direkte fysisk kontakt med eller direkte kontakt med spytt, fra smittede


Mer informasjon:

www.fhi.no/nettpub/coronavirus/testing-og-oppfolging-av-smittede/definisjoner-av-mistenkte-og-bekreftede-tilfeller-med-koronavirus-coronavir/

 

Hvis du da er nærkontakt, ikke bare testet, gjelder følgende karanteneregler:

  • Fra og med dagen du var sist i fysisk kontakt med påvist smittede, er du i karantene i 10 dager
  • Ikke gå på skole, jobb, besøk eller offentlig transport
  • Hvis du bare har tatt test uten å være bekreftet nærkontakt, er du i karantene frem til du har fått svar (som må være negativ for å gå ut av karantene, hvis positiv er du i isolasjon)


For andre tilfeller, hva isolasjon er og mer info, se link: www.fhi.no/nettpub/coronavirus/fakta/avstand-karantene-og-isolering/

For å finne hva som gjelder for deg, fyll ut skjema på følgende link:

www.koronasjekk.no


Angående Nordkjosbotn VGS

Det vil være ordinær skole fra i morgen mandag 09.11.20, da det ikke er per dags dato mistanke om pågående smitte blant elever eller på skolen. Ellers anbefales det munnbind på offentlig transport, inkludert skoleskyss.

 

Midlertidig stengt

Biblioteket og besøk til sykehjem og omsorgssentre i kommunen er stengt til og med tirsdag 10.11.20, da vi vil være helt trygg på situasjonen. Go2 Grill er for øvrig åpnet igjen fra i morgen mandag 09.11.20.

 

Hans-Olav Holtermann Eriksen / Stian Andersen

Kommuneoverleger Lyngen kommune