I Tromsø er antall smittede liggende rundt 50-70 personer de siste dagene, mens nasjonalt ser vi en stor økning i antall smittede. Vi forventer mer informasjon om Korona-varianten Omikron i løpet av neste uke, vi vil holde dere oppdatert.

I Lyngen har det vært en smittet siste uken. Flere nærkontakter har vært testet, men er negativ så langt. Vi har god oversikt og kontroll over smittesituasjonen i Lyngen og vår region.  Vi minner på at det er fortsatt svært viktig med følgende:

  • Holde god håndhygiene (sprite hender, vaske dem)
  • Anbefaler å bruke munnbind når man er på butikk eller større forsamlinger der du ikke kan holde 1m avstand
  • Unngå nysing og hoste på andre
  • Og ikke minst: hvis du har hoste, feber eller halsvondt, hold deg hjemme!

Testing

Ta hurtigtest hvis mistenkt smittet eller symptomer, og hvis positiv, ta kontakt med legekontoret på Lyngseidet for å avtale PCR test (prøve som sendes inn til UNN). Er du positiv, husk å isolere deg hjemme og gi beskjed til dine nærkontakter om å kjenne etter symptomer og at de tar hurtigtest. Lyngen kommune, det være kommunehuset, legekontoret eller helsestasjon, kan ikke levere ut hurtigtester til befolkningen ifølge Statsforvalteren: det er kun aktuelt ved større utbrudd eller hendelser, slik som i Tromsø kommune. Ønsker man test, må man kontakte legekontoret for å avtale testing der eller kjøpe test på apoteket.

Hans-Olav H. Eriksen

Kommuneoverlege Lyngen