Dersom du/dere opplever at barnet blir mobbet eller ikke har det bra tar du kontakt med skolen og ber om et møte med kontaktlærer og/eller rektor. Dette gjør du via mail eller per telefon.

Alle som jobber på skolen har plikt til å bidra til at elevene har det trygt og godt, Det betyr at de skal gripe inn og stoppe krenkelsen med en gang dersom det er mulig, si ifra til rektor og undersøke hva som har skjedd.

Rektor skal videre lage en plan og sette inn tiltak slik at skolemiljøet igjen blir trygt og godt.

Dersom dere som foreldre/elever lurer på noe eller opplever noe som vanskelig kan man ta kontakt med mobbeombudene i Troms og Finnmark. Mobbeombudet har kontor på Fylkeshuset, er en uavhengig ressursperson som har taushetsplikt,  og kan snakke med deg som har opplevd krenkelser og mobbing, samt veilede og bistå i å løse utfordringer.

Hvis du mener at du ikke får den hjelpa du trenger fra skolen kan du melde fra til Statsforvalteren i Troms og Finnmark. Det bør helst gå en uke fra du sier ifra til skolen før du kontakter Statsforvalteren.

Lyngen kommune har videre et beredskapsteam mot mobbing som foreldre og barn kan kontakte dersom man står i vanskelige saker og trenger bistand. Da melder du/dere fra på teelfon 40028559.

 

Mer informasjon til elever og foreldre om skolemiljø finner du på utdanningsdirektoratets sider

og på nullmobbing