Om Lyngen kommune

Lyngen kommune er kjent som «alpekommunen i Nord» og dekker store deler av Lyngenhalvøya, 2 timers kjøring nord-øst av Tromsø. Kommunen har et aktivt og variert næringsliv med landbruk, fiskeri, industri, reiseliv og varehandel som viktigste næringer. Kommunen har et bredt og godt tjenestetilbud til alle aldersgrupper og ligger høyt i nasjonale vurderinger på omsorg og oppvekst. Det er mange gode grunner til å velge Lyngen som arbeidssted: Lyngen har mye for enhver smak: en spektakulær natur, et mangfoldig og levende kulturliv og - ikke minst trivelige lyngsværinger.

 

Det er også økonomisk fordelaktig å bo i Lyngen. Vi har ordninger som gratis barnehage (fra 1.8.23), Nord-Troms fradrag på skatten, minimum 10% årlig nedskrivning av studielån, samt gode pensjonsordninger og lån i KLP.  De økonomiske fordelene med å jobbe i Lyngen er betydelige og følgende kalkulator gir en indikasjon på dette: https://www.smartepenger.no/kalkulatorer/961-nord-norge-kalkulator

 

Lyngseidet er administrasjonssenter og største tettsted i kommunen. Det er også her vårt viktige veterinærsenter er lokalisert. Veterinærdistriktet dekker Lyngen og Storfjord kommuner.

Vi har nå 3 ledige stillinger som kommuneveterinærer i kombinert praksis

Lyngen kommune har tidligere valgt å kjøpe tjenesten, men har fra 2023 besluttet å lyse ut kommunale stillinger. Stillingene utgjør til sammen 150 %. Søkere blir delvis ansatt som kommuneveterinærer med kommunal lønn og pensjonsordning, kombinert med privat praksis. Stillingene innebærer en 3-delt vakttjeneste. Lyngen kommune dekker husleie og strøm tilknyttet veterinærsenteret. Mulighet for kommunal bolig.

Arbeidet består av tradisjonell stordyrpraksis med hovedvekt storfe med inseminering, sau, geit og hest. Drop-in eller timeavtaler til veterinærklinikk i moderne lokaler sentralt på Lyngseidet. Her finnes et velutstyrt senter med blant annet ultralyd og enkelt operasjonsrom.

Nyutdannede oppfordres til å søke. Oppstart snarest og etter avtale.

Kvalifikasjoner:

  • Norsk autorisasjon
  • Seminkurs fra Geno
  • Beherske norsk eller nordisk språk muntlig og skriftlig
  • Førerkort kl. B
  • Eget firma med egen bil

Spørsmål kan rettes til vår landbrukssjef Terje Størseth på telefon 480 77097 eller e-post terje.storseth@lyngen.kommune.no

Søknader sendes via søkeportalen. Legg ved CV, vitnemål og attester. Referanser vil vi be om i forbindelse med intervju.