Fravær og vikarer for legene

Status for fastlegene er som følger:

  • Carol Pascoe har permisjon fra mars og ut september 2023. Fastlegevikar Nina Smørsgård er primært i hennes sted, i tillegg til andre vikarer hvis det blir ventetid.
  • Arne Haugstad jobber som normalt frem til mai, og går ut i permisjon/ferie fra 08.mai og ut september 2023. Fastlegevikar Gina Didriksen vil være vikar ut mai, og Remi Claise fra og med juni. I tillegg vil det være andre vikarer hvis det blir ventetid.  
  • Audun D. Pedersen jobber som normalt.
  • Hans-Olav H. Eriksen jobber som normalt.
  • Martin Harbitz er i utdannelsesstilling til å bli spesialist, og vil ha pasienter til timer og oppfølging fra de andre fastlegenes liste.

Legetjenesten fikk ikke LIS1 (turnuslege som det het tidligere) vår og sommer 2023, i likhet med en del andre kommuner i vår region. Det er hentet inn erfarne vikarer for å gi nok kapasitet til befolkningen i Lyngen. Legevakten er som vanlig ivaretatt av de såkalte Nordsjøturnuslege.

Ny betalingsløsning

Legetjenesten i Lyngen var nødt til å bytte journalsystem for sine pasienter fra høsten 2022, da det forrige system ble nedlagt. Det nye systemet heter Pridok, og har en egen betalingsløsning (MediPay/PayEx). Den har dessverre ikke betalingsautomat slik den forrige løsning hadde.

Det siste året har 750 fastleger byttet til det samme systemet, inkludert legevakten i Tromsø og en rekke by-kontorer. Det er altså en endring i legetjenester generelt, ikke bare Lyngen. 

Det har vært noen utfordringer i innkjøringen av betalingsløsningen, men vi får stadig flere tilbakemeldinger på at brukerne er fornøyde. Vi beklager at tjenesten med betalingsautomat ikke lengre er tilgjengelig ved legekontoret.

Hvordan kan du betale etter legetimen?

Etter legetime kan du få regningen din på to ulike måter:

  1. VIPPS: du mottar en melding på ditt mobilnummer med en link, og ved å trykke på denne kommer man til VIPPS for å betale.
  2. Faktura: du kan be om å få tilsendt vanlig faktura uten noe ekstra gebyr.
  3. Det er også mulig å betale med kontanter hvis du ikke kan ta imot faktura eller betale med VIPPS. Du må da ha med nøyaktig beløp da vi ikke har veksel ved legekontoret.

 

Hans-Olav Holtermann Eriksen

Kommuneoverlege Lyngen