Status smitte

I Lyngen har det vært tre påvist smittede denne uken, og det har vært et mindre antall positive hurtigtester det siste døgnet. Vi har god oversikt, og det har vært lavt smitte-antall i Lyngen over lengre tid. Med Omkiron-variant av Korona vil vi med stor sannsynlighet oppleve økt smitte i perioden fremover, også fordi samfunnet åpner mer fra i dag. Til eksempel hadde Tromsø 157 smittede forrige døgn. Kommunen har høy vaksinasjonsgrad og er kommet meget godt i gang med dose 3, noe som beskytter godt mot alvorlig sykdom hvis du blir smittet.

Nasjonale tiltak av 14.01.22 for sosial kontakt er som følger (utdrag):

 • Alle bør holde 1m avstand når utenfor hjemmet/nære
 • Man bør ikke ha flere enn 10 gjester hjemme ut over egen husstand, og det bør være 1m avstand mellom gjestene.
 • Unngå nysing og hoste på andre. Og ikke minst: hvis du har hoste, feber eller halsvondt, hold deg hjemme!

Tiltak i Lyngen

 • Skoler og barnehage går over på grønt
 • Svømmebasseng og treningshaller åpner igjen, men med begrenset antall inne samtidig
 • Kommunen vil tilrettelegge for møteplasser, som aktivitet og trening for eldre opptil 20 personer

Arrangementer og sammenkomster (utdrag)

 • Påbud om å bruke munnbind når det ikke er mulig å holde minst 1m avstand til andre, det være på butikk, serveringssteder, taxi og ansatte som er nær andre personer (sykehjem, frisør, hudpleier mm)
 • Det er ikke tillat å ha mer enn 30 personer innendørs på privat sammenkomst på offentlig sted (leid eller lånt lokale). Unntak er minnestunder og bisettelser, som kan ha 50 personer innendørs. Påbud med munnbind for publikum.
 • Det er ikke tillat å ha mer enn 30 personer innendørs på offentlig innendørs arrangementer uten faste tilviste sitteplasser. Med faste tilviste plasser kan det være opptil 200. Det skal utpekes ansvarlig arrangør, som skal ha oversikt over gjester og at det er forsvarlig smittevern.
 • Skjenkestopp kl. 23:00 på innendørs arrangementer med skjenkebevilling, og for serveringssteder.
 • Arrangør og serveringssteder skal tilse at det er minst 1m avstand mellom ulike grupper (kohorter/husstand/nær familie). Det er unntak for barnehager, barneskole mm.

For mer utfyllende informasjon, benytt følgende linker:

Regjeringen letter på tiltakene - regjeringen.no

Covid-19 (koronavirus) - Helsedirektoratet

Testing

Ta hurtigtest hvis mistenkt smittet eller symptomer, og hvis positiv, ta kontakt med legekontoret på Lyngseidet for å avtale PCR test (prøve som sendes inn til UNN). Er du positiv, husk å isolere deg hjemme og gi beskjed til dine nærkontakter om å kjenne etter symptomer og at de tar hurtigtest. Karantene-reglene er endret, se link til kommunens nettside med oppdaterte regler:

Positiv test, isolasjon og karantene - Lyngen kommune