Selv om vi ligger 69° nord, har vi vakre myrer med multebær, og skoger hvor man finner kantareller og steinsopp. Her nyter vi 70 dager midnattssol og hviler i 69 dager når vi har polarnatt og fantastisk nordlys!

Våre innbyggere er spredt rundt Lyngen halvøya fra Furuflaten til Koppangen i øst, og i vest til Russelv i Nord-Lenangen. Men vi er ikke alene her. På sommertid møter du sikkert en eller to av våre 10 000 sauer og lam eller 1 500 som vandre fri i naturen rundt omkring. Du kan sikkert også se rev og elg når du kjører i Lyngen.

Vi er en blanding av titalls år av norsk, samisk, kvensk og finske mennesker med sin egen kulturbakgrunn. I de siste årene er vi blitt enda mer mangfoldig kulturelt – i dag bor det 27 forskjellige nasjonaliteter i Lyngen.

Vi ønsker at du trives i Lyngen!

Frivillige lag og foreninger

Lyngen har et variert fritidstilbud for alle, fra barn til voksen. Våre lag og foreninger gir flott muligheter for fritidslivet rundt hele kommunen. Det er også en fin måte å bli kjent med lokal befolkningen. Ta kontakt direkte til lag og foreninger for å høre mer. Har du andre spørsmål relatert til fritids tilbud i kommune, tar kontakt med tilflyttere@lyngen.kommune.no.
 

 

Skole og barnehage

I Lyngen gir vi gode tjenester til våre barn. Det vises også i resultatene av Kommuneanalysen 2022 fra UNICEF Norge hvor vi er nummer 4 i Norge!
I tillegg til variert fritidsmuligheter for barne og unge,  er det fra august 2023 gratis barnehage for barn som bor i Lyngen.

Vi har Kavringen og Knøttelia barnehage nær Lyngseidet, Lenangen barnehage i Lenangen og Lyngsdalen oppvekstsenter avdeling barnehage i Furuflaten.

Les mer om barne våre barnehager eller søk barnehageplass

Hvis du har barn som er i skole alder, kan de bli elever enten på Eidebakken skole på Lyngseidet, Lenangen skole i Lenangen eller Lyngsdalen oppvekstsenter på Furuflaten.

Les mer og våre skoler og innmelding til skole 

 

Økonomiske fordeler

I kommunen kan du nyte godt av Nord-Troms-fordelene:

  • Gratis barnehage plass fra 1.august 2023
  • Reduksjon av gjeld hos lånekassen på inntil 30.000 hver år. Er du lærer får du nedskrevet ytterligere 20.000 kr hvert år. 
  • Fritak for el-avgift på forbruk.
  • Reduksjon i personbeskatningen- det betyr at du betaler 18,5% i stedet for 22% som resten av landet. 

Sjekk hvor mye du kan spare på smarte penger kalkulator

Gratis norskopplæring

I Lyngen vi ønsker at alle skal ha mulighet til å bli integrert i lokalsamfunnet. Et av de viktigste verktøyene er språket. Derfor har Lyngen kommune bestemt at vi skal tilby gratis norskopplæring fra august 2023 for innvandrere.

 

Hvis du har flyttet til Lyngen og ikke kan norsk eller snakker/skriver dårlig norsk, så ønsker vi at du bruker dette tilbudet!

 

Ta gjerne kontakt med Audun Johnsen, tlf. 97659204 eller audun.johnsen@lyngen.kommune.no

Nyttige grupper i sosiale media

En av de beste måte å finne ut hva skjer lokalt er forskjellige Facebook-grupper. Her er de som er mest brukt i Lyngen:
 
Lyngen kommune – her finner du informasjon relatert til kommune
 
Oppslagstavla Lyngen – her finner du informasjon om arrangementer, tilbud i butikker og andre aktuelt informasjon 
 
Lyngen bolig salg/leie – her finner du informasjon om bolig som er på salg eller leie i Lyngen. Også du har mulighet å finne en leilighet selv fra her, hvis du legger inn en annonser at du søker for bolig. 
 
Jobber i Lyngen – her finner du informasjon om arbeidsplasser i Lyngen og kan selv annonsere at du ønsker å finne en arbeidsplass. 
 
Lyngen folkebibliotek – her finner du informasjon om alt som skjer i biblioteket. I våres bibliotek det er også mulig å leie ut utstyr som pulk og fjellski! 
 
I tillegg har flere bygder i Lyngen har sin egen Facebook-gruppe. Hvis du har flyttet til en av de, sjekke også disse gruppene!
 
Nord-Lenangen 
Furuflaten Vel 
Bygda Sør-Lenangen